Datatermer

Det finns många datatermer att hålla koll på

Användningen av datorer är något som har exploderat under de senaste 20 åren och eftersom industrin ständigt förändras kan det vara svårt att hänga med i svängarna. Det finns miljontals datatermer att hålla koll på, men här tänkte vi fokusera på några av de vanligaste. Operativsystem tillhör de datatermer som är viktiga att hålla koll på.

Operativsystemet är ett bakomliggande program som gör det möjligt för dig att öppna och installera andra program. Windows är det mest vanliga operativsystemet – utan ett operativsystem kan du inte göra något med datorn. När det gäller att skydda din dator så är det viktigt att du har koll på ditt antivirusskydd. Ladda ner ett program som skyddar din dator mot farliga filer som kan förstöra din dator.

Det finns även andra farliga program som kan skada din dator som går under benämningen spyware, de flesta antivirusprogram skyddar även mot detta. Det är aldrig för sent att lära sig, en datakurs för äldre ger personer som inte har vuxit upp med datorer en större inblick i den digitala världen.

(Visited 57 times, 1 visits today)